KW-Logo1-FOTO-0120

Workshops fotografie

Deze workshops fotografie hebben als doel de kennis door te geven aan zowel beginnende als gevorderde fotografen. Naast de technische kant van het fotograferen worden de deelnemers meegenomen in de wereld van compositie, licht en concept. We leren je alles, stap voor stap.

 

De workshops fotografie kunnen ook aan bedrijven of verenigingen gegeven worden. Vraag vrijblijvend een prijsofferte!

Basis fotografie
 - Meer dan automatisch fotograferen (i.s.m. Avansa)

Leer in drie lesmomenten je camera kennen en de grondbeginselen van licht, dieptescherpte en compositie. Aan de hand van wat kleine praktische oefeningen bespreken we eerst het technische aspect van je toestel. Daarna gaan we met onze camera op pad en we leren ons toestel in de praktijk gebruiken. We leren fotograferen in donkere ruimtes en verkennen de mogelijkheden van het spelen met dieptescherpte.

> Breng een spiegelreflexcamera of een compactcamera mee waarbij je de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarde handmatig kunt instellen. Breng eventueel ook de handleiding mee. > Volle batterijen, lege geheugenkaart, pen en papier, kleding en schoeisel aangepast aan het weer.

Wat heb je nodig:

  • Breng een spiegelreflexcamera of een compactcamera mee waarbij je de sluitertijd, het diafragma en de iso-waarde handmatig kunt instellen. Breng eventueel ook de handleiding mee.
    > Zorg voor een camera met volle batterijen, een lege geheugenkaart, pen en papier. Draag kleding en schoenen die aangepast zijn aan het weer.

Wat doen we?

LES 1

  • 2 uur technische opleiding - Hoe werkt je camera - wat is compositie en hoe gebruik ik dit in de praktijk - hoe werk ik praktisch met licht en beeld.

LES 2

  • Bespreking van beroemde foto's en fotografen
  • Wij zetten de theorie om in praktijk - hoe situaties met licht of weinig licht oplossen.
  • Uitleg praktijkopdracht voor thuis

LES 3

  • Evaluatie en bespreking van de beelden

WAAR:

CC Het Perron, Fochlaan 1, 8900 Ieper

max. 15 deelnemers (min 6)

€ 12.50 - Standaardtarief - € 2.50 - UiTPAS kansentarief

do, 02/09/2021 - 19:00 - 21:30 - do, 09/09/2021 - 19:00 - 21:30 - do, 16/09/2021 - 19:00 - 21:30

Wil je uitgenodigd worden voor een workshop?

Fotografie is voor jou een passie maar toch ben je niet echt gelukkig met je resultaat. Via onze workshops kun je op een toegankelijke manier stapsgewijs leren fotograferen met je camera of smartphone.

Wil je graag een seintje krijgen wanneer er een workshop doorgaat, geef dan vlug je gegevens door via onderstaande knop.